Ontmoet je Toekomst is een traject wat past in het Maatschappelijke Diensttijd traject programma van de Rijksoverheid. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen het Deltion College, Travers Welzijn en stichting Regio Zwolle United. Het traject is voor studenten van het Deltion College, waarin persoonlijke groei en praktijkervaring centraal staan. Binnen het programma ontdekken deelnemers hun talenten en bouwen zij aan hun toekomst door te leren in de praktijk, ondersteund door persoonlijke coaching en begeleiding.
Jouw ontwikkeling centraal
Onder begeleiding van een jongerenwerker en in een omgeving waar ruimte is om te proberen en fouten te maken, krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontdekken. Door persoonlijke aandacht ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen en krijgen ze inzicht in welke richting het beste bij hen past. Het programma is gebaseerd op het principe van leren door te doen, met als doel jongeren te helpen bij het maken van gerichte keuzes voor hun toekomst.
Ervaring opdoen in het werkveld
Tijdens het traject doen de jongeren ervaring op door bedrijfsbezoeken bij bedrijven en maatschappelijke organisaties uit verschillende sectoren. Een deel van het programma vindt plaats op inspirerende locaties, zoals de Makersfabriek in Zwolle. Hier werken jongeren aan technische en innovatieve opdrachten in een creatieve setting. Daarnaast wordt gewerkt aan belangrijke werknemersvaardigheden zoals initiatief nemen, afspraken nakomen, samenwerken en effectief communiceren.
Leren voor jezelf én voor een ander
Ontmoet je toekomst combineert leren en praktijk in een hybride leeromgeving, waarbij jongeren niet alleen werken aan hun eigen ontwikkeling, maar ook iets betekenen voor de maatschappij. Ze zetten zich in voor maatschappelijke doelen, ontmoeten nieuwe mensen en leveren een waardevolle bijdrage aan hun omgeving. Dit versterkt niet alleen hun talenten, maar draagt ook bij aan het geluk van anderen.
Officieel certificaat
Aan het eind van het programma ontvangen deelnemers een officieel MDT-certificaat, waarin staat welke vaardigheden zij hebben ontwikkeld. Dit certificaat is een waardevolle toevoeging aan hun cv en kan van pas komen bij het zoeken naar een stage, baan of vervolgopleiding. Voor sommige jongeren opent het traject zelfs de deur naar een stage- of werkplek bij een van de organisaties waar zij tijdens het programma ervaring hebben opgedaan.